torsdag 20 september 2018

HemkonserveringAlla som följt bloggen ett tag vet att jag tycker väldigt mycket om hemkonservering. Att stå i köket och koka sylt, lägga in gurka och göra inkokta tomater gör mig så mycket gladare än att fylla frysen med grönsaker. För frysen är ju alltid en risk. Om krisen av någon anledning kommer och strömmen lägger av, ja då förstörs ju allt det där jag sparat. Maten i min matkällare däremot, den klarar sig ändå. 


Förra året valde jag att inte göra särskilt mycket konserver, eftersom vi hade en nyfödd bebis och var tvungna att lägga den lilla tid vi hade på annat. Så i år längtade jag verkligen efter att stå i köket och koka sylt. Nu är det ju inte helt lätt med en 1-åring som knuffar en på benen heller, så det mesta har åkt i frysen men jag har i alla fall kokat mängder med äppelmos, lite drottningssylt, rabarbermarmelad och äppelsaft.  


Vi fick mängder med rödbetor och inläggningsgurka som jag lagt in i lag och tomater som jag kokat in både hela och i tomatsås. Det här är mat vi kan njuta av i vinter när det färska tagit slut och det gör mig väldigt glad varje gång jag går ner i källaren och ser maten stå där. Då känner jag mig redo för vintern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar