torsdag 10 januari 2019

Att ta det lugnt ibland


Nytt år, nya tider, nya projekt! Eller? Det är så lätt att tänka att bara för att det nya året är här så kommer ny energi som gör att man kan ta tag i saker och komma igång. Så blir det väldigt sällan. För oss börjar det nya året med att vi gör årets lista på projekt vi vill göra under det nya året. Sedan listan över saker som ska hända i januari och sen, ja sen brukar det inte hända särskilt mycket förrän i mars ändå.

Så länge det är mörkt orkar vi inte och i år har vi bestämt oss för att acceptera det. Projektlistan för januari är hälften så lång som decembers, som i sin tur är hälften så lång som aprils. Så här i vintermörkret finns inte energin till mer än sånt som ger lite energi.


I år ska vi försöka måla om köket. Det kommer antagligen ta både januari och februari innan det projektet är klart trots att det rör sig om en så liten yta. Det gör ingenting. Minst hälften av tiden i januari-februari är man ju sjuk, eller så måste man skotta snö eller bara ligga i soffan och pusta en stund för att barnen har hostat och vaknat i kanon hela natten.


Det nya året - med ny energi, nya projekt och nya tider - det kommer i mars när solen strålar in genom de smutsiga fönstren, skaren är så hård att man inte behöver några skidspår och man kan ta en fika på bron med solen i ansiktet. Tills dess ska vi försöka att vara lite snälla mot oss själva och sänka kraven på prestation. Önska oss lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar