tag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post6354869917197701480..comments2022-03-18T09:32:56.676+01:00Comments on Familjen W på Hallonbacken: Egen havremjölk som är god att drickaIdahttp://www.blogger.com/profile/05572683558471338216noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post-1526964289470678572020-07-03T20:03:48.359+02:002020-07-03T20:03:48.359+02:00Ja. Nu har jag gjort mjölken ytterligare några gån...Ja. Nu har jag gjort mjölken ytterligare några gånger och har dragit slutsatsen att jag inte ska pressa ur mjölk ur silduken allt för noggrant, för det är på slutet som det blir mer som grädde. Så länge jag inte gör det blir det bra. <br /><br />Jag har t.o.m. experimenterat med att ta 16 dl vatten till 3 dl havregryn och tycker att det bli mer lagom konsistens än om jag tar 1 dl mindre vatten.Andromedahttps://www.blogger.com/profile/12570338152734834522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post-55112301766779115722020-07-03T18:15:33.497+02:002020-07-03T18:15:33.497+02:00Det har jag aldrig varit med om. Silade du mjölken...Det har jag aldrig varit med om. Silade du mjölken genom silduk? Idahttps://www.blogger.com/profile/05572683558471338216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post-5362955895872710932020-06-13T10:08:05.949+02:002020-06-13T10:08:05.949+02:00Nu har jag gjort denna mjölk två gånger; första gå...Nu har jag gjort denna mjölk två gånger; första gången blev jättebra men andra gången blev drycken nästan lika tjock som nyponsoppa. Jag har två teorier om varför det blev så andra gången: antingen att havregrynen låg i blöt för länge (de låg nog närmre 24 h tror jag pga att jag inte hann mixa ihop den tidigare), eller att jag mixade den för länge. <br /><br />Har du varit med om detta problem? Har du några tankar om hur det kan undvikas. Andromedahttps://www.blogger.com/profile/12570338152734834522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post-52859087942407774322020-04-22T12:37:50.788+02:002020-04-22T12:37:50.788+02:00Jag brukar inte värma mjölken utan bara mixa och s...Jag brukar inte värma mjölken utan bara mixa och sila. Idahttps://www.blogger.com/profile/05572683558471338216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8654588616608775790.post-84222473421622561062020-04-21T20:34:01.708+02:002020-04-21T20:34:01.708+02:00Min första omgång blev "seg" nästan pann...Min första omgång blev "seg" nästan pannacota lik.<br />Funderar på om jag värmde mjölken för länge.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10301453261400273410noreply@blogger.com