måndag 31 januari 2011

5 veckor av in och ut

In
2 Pyjamas
1 bok
1 stekpanna
1 kastrull
10 par strumpor
1 vykort från utställning - fått
1 coop tygkasse - fått
1 trackbar (ergonomisk mus)
1 xylofon - julklapp
= 19 saker

Kommentar: När köpstoppet hävdes hade vi funderat mycket på vad vi behövde köpa och vad vi inte behövde köpa. En bra stekpanna i gjutjärn var något vi verkligen behövde, en bra mindre kastrull också. Så båda införskaffades nästan på en gång när vi fick börja handla igen. I övrigt köper vi än så länge inte så mycket. Känns bra

Ut
1 par trasiga hörlurar - kastade
2 par trasiga leggings - kastade
70 böcker recycle-tunnan på biblioteket
1 tidskrift - kastad
1 bucklig teflonpanna - kastad
3 par trasiga strumpor - kastade
1 trasig tallrik - kastad
1 trasigt glas - kastat
7 dvd - sålt på tradera
1 par skor - sålt på tradera
1 pyjamas - sålt på tradera
1 buddah - sålt på tradera
5 böcker - sålt på tradera
3 trasiga underkläder - kastade
= 100 saker

Kommentar: Poängen med den här utrensningen är att vi inte ska känna oss trångbodda bara för att vi har för mycket saker. Vi vill också se till att sakerna vi rensar ut inte bara hamnar i soporna utan det som kan komma till nytta ska komma till nytta. Biblioteket i Stockholm har ett bra projekt - Recycle-tunnan. Där kan man lämna böcker som man läst och inte vill ha kvar och sen kan den som letar efter något att läsa ta med sig böcker hem - gratis. I tunnan i Vällingby har vi lämnat 70 böcker under dessa veckor.

Eftersom jag är litteraturvetare och dessutom länge drömde om en sekelskiftesvilla med eget bibliotek har vi många böcker. Idag vill jag bo i min fina lilla lägenhet så länge som möjligt och böcker jag aldrig kommer läsa igen tar bara upp plats. En massa plats. Tack vare vår utrensning fick alla böcker plats i bokhyllorna vi har och det försvann till och med en bokhylla från hallen där det blev ljusare och mer plats. Bokhyllan fick stå i köket och rymma lite mat från vårt överfulla skafferi.

Totalt: - 81 saker

Kommentar: Mycket nöjd med projektet än så länge. Att räkna alla saker man tar in gör att man tänker efter innan man handlar och det är ju egentligen det viktigaste, att man inte handlar en massa saker man inte behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar