lördag 15 januari 2011

Body Scrub

Jag har känslig och torr hud och konsumerar mängder med krämer under vinterhalvåret. Dessutom är jag parfymallergiker och får leta länge efter produkter som funkar men inte innehåller parfym. Jag använder oftast HTH till kroppen men efter att jag köpt en ekologisk hudkräm till Melker blev känslan av HTH lite som att smörja in sig i kemikalier och kiss. Jag undrar vad som gömmer sig under alla de där konstiga beteckningarna på flaskorna.

Så hittade jag via underabara inspriationskällan Lite enklare Johanna lösningen. En ekologisk bodyscrub som du gör själv av saker du har hemma, olja och socker. Jag tillsatte lite rosenvatten också och fick till och med dofta lite gott. Huden blir fantastiskt mjuk och len. Jag använder scrubben en gång i veckan och säger hej då till allt vad kemikalier heter. I alla fall på kroppen.

2 kommentarer:

  1. Härligt =) Jag använder sesamolja att smörja in mig med-trots superkänslig och torr hud på vintern så fungerar det perfekt. Enligt ayurveda så är det den bästa hudprodukten! Tack för scrubtipset!!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att det fungerar så bra för dig!

    SvaraRadera