måndag 14 februari 2011

Kläder och kvalitet

Under höstens köpstopp funderade vi mycket på de saker vi har istället för det vi skulle vilja ha. Jag noterade att Oskars kläder håller mycket längre än mina. Tidigare var det inte ett problem då jag gärna köpte nya kläder när mina var utslitna. Nu stör det mig väldigt mycket. En noggrannare inspektion visar att Oskars kläder håller längre för att tyget är tjockare i nästan samtliga av hans kläder. Vi har handlat på i stort sett samma kedjor: HM, KappAhl, LaReudote men ändå är det alltid tjockare tyg i hans kläder.

Jag bestämde mig för att vara noggrannare med mina inköp och se till att det är kvalitet på kläder jag köper. Förra veckan kom första provet. Jag behövde ett par nya mysbyxor och gav mig ut på stan. Nu skulle jag hitta ett par byxor som var lika tjocka som Oskars mysbyxor och de skulle hålla lika länge. Det kunde jag ju glömma. Det finns inte på damavdelningen. Jag var in i varenda affär i Vällingby Centrum och på mys för kvinnor finns leggings eller jättetunna mysbyxor.

Nu tänker ni: Men Ida, gå in på herravdelningen då. Mysbyxor har ju inget kön. Och det kanske ni har rätt i men jag har av min kära mor fått ett par höfter som är bredare än bredast och om jag köper kläder på herravdelningen blir de så himla stora i midjan om de ska sitta bra runt höfterna. Det är inte bekvämt och mysbyxor ska vara bekväma.

Efter mycket letande hittade jag ett par byxor som var mysiga och hyfsat tjocka på Åhlens. Efter en höst där jag gått runt i trasiga leggings hemma känns det skönt att slippa frysa men jag är ändå sur för Oskars byxor, som han köpte på HM i somras, kommer hålla 2 år längre än mina.

1 kommentar:

  1. Kanske det är tjockare tyg i herr kläder för att kärringarna köper kläder oftare? En teori liksom :) Jag brukar läsa din blogg Helt virkad och blev nyfiken på denna. Det var en positiv överraskning att ni bor i Vällingby. Själv bor jag i Hässelby gård hihihi.

    SvaraRadera