torsdag 17 mars 2011

Utrensning v 10

Vårt projekt med att minska antalet prylar hemma så att vi inte känner oss trångbodda stötte i helgen på sin första utmaning. I vanliga fall är det enkelt. Vi handlar väldigt lite, hittar något i soprummet och får nån sak av nån. 3-5 saker på in sidan av listan. Ut har vi böcker, saker som är trasigt och saker vi sålt på tradera. Kanske 15 saker.

I helgen var mamma på besök och hade med sig en hockey-trunk med kläder och leksaker till Melker som hon hittat i förråden. Det är ju superbra eftersom det innebär att vi inte behöver köpa en ny vårjacka, pyjamas och lego som stod på önskelistan. Vi sparar en massa pengar, men, IN hade helt plötsligt 47 saker. Det var lördag, så att sälja på Tradera hanns inte med. Helst skulle vi hitta saker som med gott samvete kunde kastas.

- Det går aldrig, sa vi. Men vi gör ett försök ändå.

In i klädkammaren och diverse skåp och vi hittade:

26 böcker till recyle på biblioteket
1 bikini - för liten kastad
1 fransdrapperi - helt i hopkorvat - kastad
1 kylbox med uttag för bilen - trasigt lock - kastad
1 dator - brann härom veckan - kastad
1 isbitsgörare - sprucken - kastad
36 brända dataskivor med fodral - icke aktuella backuper och program - kastade
2 CD böcker - trasiga - kastade

Summa: 69

Totalt -22

Det är helt otroligt vad vi samlat på oss skräp trots att alltid försökt rensa och hålla ordning.

1 kommentar:

  1. Fascinerande! Jag blev själv lika förvånad första gången jag insåg att "nej, nu finns det inget mer att kasta ut", men så är det ju bara att glänta lite på garderobsdörren och vips så har man tonvis med saker att sätta upp på ut- listan! Det känns ju inte lite gott med 69 saker på utlistan, nu blir jag lite inspirerad att göra ytterligare ett jätteryck i rensningen! :)

    SvaraRadera