tisdag 6 december 2011

Hur man hittar 3 kvm och får plats med en lillebror

Vi bor i en tvåa på 65 kvm med en inglasad balkong på 9 kvm. Inte så trångbodda, i alla fall inte vår-höst. Nu på vintern när man inte kan gå ut och sätta sig på balkongen och vara ifred en stund kan det ibland kännas lite trångt. Till våren blir vi fyra i familjen och när vi började mäta i sovrummet insåg vi att vi inte får in en säng till lillebror, trots att sovrummet är 13 kvm. Placering av dörrar, fönster och element gjorde det helt omöjligt. Att alla sover i samma säng hela natten har aldrig funkat för oss och särskilt inte för min rygg, så då återstod att hitta en ny lägenhet eller tänka utanför ramarna.

Vi insåg ganska snabbt att vi inte kommer att få en ny lägenhet inom det närmsta året. Vi har varken råd eller lust att köpa och vägrar flytta från Vällingby eftersom vi äntligen hittat ett toppendagis där Melker trivs. Så då återstod bara att vara kreativa.

Vi bestämde oss för att göra om klädkammaren till en sovalkov. Vår överfulla klädkammare som mest fungerat som förråd, garderober har vi fulla hallen. Hela hösten har vi rensat, sålt och stuvat om. Vi har köpt vakumpåsar och stoppat in saker under sängen och bäddsoffan, vi har köpt hyllplan till garderober och stuvat in saker där. Vi har skänkt och slängt och det sista hämtade svärfar och ställde i deras förråd.

Nu är vi äntligen klara. Det gick in en juniorsäng och en bokhylla för Melkers böcker.Melker är Thomas tåget fantast, så vi köpte lite fina wallies och klistrade upp. Virkade vimplar fick dölja hyllkanten.
Det blev superfint. Jag är väldigt nöjd och det är Melker också. Nu får lillebrors säng plats i sovrummet och vi kan bo kvar förhoppningsvis ett år till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar