måndag 28 maj 2012

3 bästa sakerna med att bo litet

Eftersom chansen att få en större lägenhet känns väldigt lite just nu försöker jag fokusera på fördelarna med att bo litet, eller compact living - det låter lite häftigare.

1. Det går fort att städa. På helgerna utbrister jag ibland: Nu måste vi städa i 10 minuter! och det räcker för att två vuxna och en 3-åring ska få ordning på kaoset. Damsuga tar max 20 minuter och då är både badrum och balkong noggrant städade.

2. Man kan inte ha så mycket saker. Minimalism är det enda som gäller och det är faktiskt befriande. Det är lätt att gå runt i affärerna och vilja ha allting men det är bara att ställa sig frågan: Var ska du ställa den? så går man snabbt vidare och lämnar kvar den där saken som var så billig och man bara måste ha.

3. Det väcker kreativiteten. För att få plats och få vardagen att fungera måste man tänka väldigt kreativt och hitta på en massa smarta compact living lösningar. Hur ska jag få in allt i garderoberna? Hur ska allas sängar få plats? Finns det någon smart lösning som gör att vi får mer golvyta? Någon smart förvaring? Varje möbel, varje sak ska helst ha 2 funktioner för att få bo hemma hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar