söndag 18 november 2012

Veckohandla utan bil med två barn

En av utmaningarna med att ha 2 små barn och ingen bil är veckohandlingen. Det har varit lite slitigt ibland. Nu har vi hittat ett system som fungerar för oss. En gång i månaden skriver jag en måltidsplan. Den innehåller allt vi ska äta i fyra - fem veckor framåt. Det kan kännas lite jobbigt att göra en så lång lista men faktum är att om jag gör för en hel månad istället för en vecka kan jag återanvända nästan hela listan nästa månad. Jag byter bara ut nån sås och tar bort nån rätt som inte var så lyckad. Superenkelt!


Sedan skriver vi en handlingslista. Den är lång och innehåller skafferi och frysvaror för hela månaden. Grönsaker, bröd och mejerivaror handlar vi varje vecka.


Sedan är det bara att ge sig iväg. Ett barn i varje vagn. Varför cyklar ni inte med cykelvagnen tänker ni? Jo, för att vi köpt en så otroligt dålig cykelvagn att 3-åringen inte kan sitta i den med cykelhjälm. Som vagn funkar den dock alldeles utmärkt. Vi har bara 1,4 km till Coop Forum så det är inga problem att gå.


Idag handlade vi för 1600 kr. Då blir cykelvagnen väldigt full. Både fram..


...och bak. Bakom sitsen går det i en blå Coop shop express påse. 


Under bebis-vagnen är det också fullt. Men idag hade vi faktiskt rymt lite till om vi velat för ryggsäcken gick in  under vagnen. 


Bara att äta några kanelbullar och knata hem. 

Det tog 2,5 timme att handla idag men det kommer vi ha igen fyra helger framöver. Icke-månadshandla-veckor brukar det bara ta 1.5 timme att handla och då räcker det med en vuxen och 3-åringen. Att handla så här sparar också pengar eftersom man får en bättre helhetsbild över matplaneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar