torsdag 7 februari 2013

Havreplättar


Min svärmor sa en gång att när man har barn måste man ha ett plättjärn. Och jag kan inte annat än hålla med. Vi köpte vårt för två somrar sen på loppis i Hej och det används väldigt ofta. Varje vecka kommer det fram. När man inte kan äta mjölk tycker jag havreplättar blir bäst. Så pass bra att man kan göra det även om man kan äta mjölk, bara för att variera lite. 

2 ägg
4+4 dl havremjölk
4 dl mjöl
lite salt
mjölkfritt margarin att steka i

Vispa sönder äggen med 4 dl havremjölk. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av havremjölken och vispa. Stek. 

Ät med sylt och grädde, frukt, socker eller varför inte en skagenröra för att göra det hela lite mer matigt. Min favorit är denna äppelröra. 

Riven äppelröra till plättar

1 rivet äpple
2 msk råsocker
1 tsk kanel

Blanda, ät och njut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar