måndag 18 februari 2013

Kasta inte: Raggsockar

Sockar, raggsockar, tjocksockar. Bra att ha på vintern men visst blir de håliga väldigt fort nu för tiden? Självklart stoppar man sina raggsockar när det blir hål, men till slut har man stoppat så många gånger att det är mer lagningar än sockor och det är dags att ge upp. 

Men. Mudden är oftast hel så den vill man ju inte kasta. Här kommer två tips på vad du kan göra av raggsocksmuddar när sockan är utsliten. Naturligtvis behöver du tvätta sockarna först. De flesta går att köra i maskin på ullprogrammet. 

Benvärmare av raggsockar

Klipp bort hela fotdelen från mudden på alla fyra sockor. Plocka bort allt klippt garn och repa upp så att du får ett helt varv öppna maskor. Sy ihop två muddar med de klippta kanterna mot varandra. Sy stygnen genom maskorna så repar inte sockarna upp sig. Handledsvärmare av raggsockar

Klipp bort hela fotdelen från mudden på alla fyra sockor. Plocka bort allt klippt garn och repa upp så att du får ett helt varv öppna maskor. Tag en liten bit restgarn och virka i maskorna runt om hela kanten.

Varv 1: Fm, sm i första m.
Varv 2: 1 lm. 1 fm i ymb, 3 lm. Hoppa över 7 m. Fm resten av varvet i ymb. sm i första m.
Varv 3-4. 1 lm. Fm i ymb på alla m varvet runt. sm i första m.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar