tisdag 5 februari 2013

Kasta inte: ris

Grunden när man vill leva billigt eller miljövänligt är att inte köpa en massa saker som man sedan kastar utan att använda klart. Så jag tänkte köra en serie inlägg med lite tips vad du kan göra med dina rester och dina trasiga och fula saker. 

Idag, Ris.


Jag lyckas alltid göra alldeles för mycket ris. Men det gör ju ingenting. Det håller sig några dagar i kylen och passar utmärkt som fyllning i piroger eller så gör du bara stekt ris. 

Stekt ris
Ris
Soja
Ingefära
Hackad lök
Olja

Stek ris i olja, krydda med soja och ingefära. Servera till kyckling, fisk eller som vegetarisk rätt med lite ärtor, bönor eller omelett. 


Stekt Äppelris
Den här rätten kom till när jag skulle dela lunch med Noa som inte riktigt klarar av en massa soja än. En succé både för mig och Noa.

Ris
Rivet äpple
1 tsk afrikansk krydda (recept från Afrikansk sötpotatisgryta)
Olja

Stek ris och äpple i afrikansk krydda. Vi hade en bit fisk över så det åt vi till, men korv eller kyckling skulle passa alldeles utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar