Idag, Ris.
Jag lyckas alltid göra alldeles för mycket ris. Men det gör ju ingenting. Det håller sig några dagar i kylen och passar utmärkt som fyllning i piroger eller så gör du bara stekt ris.
Stekt ris
Ris
Soja
Ingefära
Hackad lök
Olja
Stek ris i olja, krydda med soja och ingefära. Servera till kyckling, fisk eller som vegetarisk rätt med lite ärtor, bönor eller omelett.
Den här rätten kom till när jag skulle dela lunch med Noa som inte riktigt klarar av en massa soja än. En succé både för mig och Noa.
Ris
Rivet äpple
1 tsk afrikansk krydda (recept från Afrikansk sötpotatisgryta)
Olja
Stek ris och äpple i afrikansk krydda. Vi hade en bit fisk över så det åt vi till, men korv eller kyckling skulle passa alldeles utmärkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar