söndag 10 mars 2013

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig


Förra lördagen halkade jag på en isfläck och fick två frakturer i fotleden. Skit, skit, skit. Jag som skulle cykla med barnen i vårsolen, gräva i min kolonilott och söka jobb.

Jag fick åka ambulans, hänga på akuten och opereras. Jag känner att jag är mycket imponerad av Stockholms sjukvård som hanterat allt snabbt och proffsigt. Ambulansen kom efter 10 minuter, jag låg bara 4 h på akuten trots att halva Stockholm bröt handleder, fotleder och lårbenshalsar under några timmar den dan. Operation efter 4 dagar och jag låg bara inne en dag. Inte kostar det särskilt mycket heller. Toppen, toppen. Jag förstod dock av tanterna på min avdelning att det är en helt annan sak om man ska vidare till rehabilitering, där funkar sjukvården inte som den ska. Kanske något att satsa på för politiker som vill minska sjukskrivningstider. 

Nu börjar resan mot att bli bättre. Just nu känner jag mig rörligare för varje dag, vilket är skönt. Jag behöver mindre smärtlindring, även om jag kanske behöver lite mer idag för Noa slog mig i på gipset med en mobiltelefon och det gör fruktansvärt ont. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar