tisdag 2 april 2013

Vårrensning

På våren känner jag alltid för att rensa. Barnen fyller år i april och då känns det som ett bra tillfälle att plocka bort sånt de inte leker med längre, kläder som passade till vinter läggs bort/slängs/säljs/skänks och annat man lyckats samla på sig sorteras bort. Idag kom jag och Melker överens om att vi skulle rensa lite bland hans saker så länge jag lovade att inte ta något han leker med. Bara sånt som han är för stor för eller inte tycker om. Sånt som vi kan ge till ett annat barn som kommer tycka om leksaken. Han gillar det. Tanken på att ett annat barn kommer bli glad för saker han inte vill ha längre och med den motiveringen har jag tidigare fått plocka bort leksaker.

En hel kasse plast fick jag med mig ut och det kändes fantastiskt. Leksakerna som är okej och inte allt för giftiga skänker vi till Erikshjälpen imorgon. Hans plastdinosaurier åker i soporna dock för de luktade hemskt av plast och jag vill inte att nått annat barn ska suga på dem heller. Kanske borde jag lämna in dem på farligt avfall men då tror väl sopgubbarna att jag är galen.

Det fantastiska med att rensa i röran är förutom att det nu finns mindre plast i vårt hem att man ser det man har bättre. Melker hittade en låda med gubbar som han aldrig brukar leka med men efter rensning där bara det bästa blev kvar var gubbarna helt plötsligt favoritleksaker. Smurfar, Jerry och Händige Manny åkte bilar hela kvällen. Fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar