söndag 30 juni 2013

Sylta, safta och frys

Nu mognar jordgubbar i snabbare takt än vi vill äta upp dem. Varannan dag åker vi till lotten och plockar bär. Melker och jag äter så mycket vi orkar samtidigt som vi plockar, sen tar vi några med lite glass eller i morgonyoghurten nästa dag. Resten åker i frysen. Jag skivar och styckfryser med lite socker på, för då bevaras vitaminerna bättre, och sedan läggs allt i en påse till en annan dag. 


Rabarber skördar jag ett kilo var och varannan gång vi är på lotten. Idag får det bli Rabarbermarmelad med ingefära och citron. Rabarbern står med halva sockermängden i 12 h och sedan kokas den imorgon. Ska bli mycket spännande.


Efter många timmars arbete står också 4 burkar Inlagda Melonskal med ingefära och citron i kylskåpet. Det kan vara det godaste som finns i hela världen, så även om det tar sin tid är det väl värt att göra. Om nån vecka ska jag köpa en melon till och göra ännu en sats. Så gott på pannkakor och rostat bröd. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar