söndag 1 september 2013

Saltåtgång


Jag kommer ihåg salt som något man köpte en gång per år. Då, i början, när min man och jag flyttade ihop. Idag köper vi salt i alla fall 3 ggr per år. Hur kommer det sig? Vi äter nästan ingen färdig mat, alls. När vi flyttade ihop köpte vi buljong på tärning, den innehåller mest salt. Idag kokar vi egen saltfri buljong. När vi flyttade ihop köpte vi mycket kryddmixer som tacokrydda, färdig såser och kryddpastor. De innehåller otroligt mycket salt. Idag gör vi egna såser och kryddblandningar. När vi flyttade ihop köpte vi mycket pizza, halvfabrikat och färdigrätter, idag gör vi egna köttbullar, hamburgare och pizza. När vi flyttade ihop köpte vi allt vårt bröd och bröd innehåller rätt mycket salt. Nu bakar vi en stor del av vårt bröd själv. 

Jag vill påstå att trots att vi köper 3 gånger fler saltförpackningar äter vi idag mindre salt än för 12 år sedan. Det är lättare att inte översalta när ingredienserna inte innehåller en massa dolt salt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar