onsdag 20 november 2013

Choklad- och lakritsmuffins



Jag älskar verkligen de här choklad- och lakritsmuffinsen. Lakritsen gör inte bara att smaken är gudomlig, den gör en också nöjd. Man vill bara äta en! Fantastiskt för mig som har svårt att sluta äta goda saker.

Det är mycket viktigt att inte låta muffinsen vara för länge inne i ugnen för då blir de torra. Låt de hellre vara lite flytande i mitten.

Choklad- och lakritsmuffins
6 port

½ dl farin
0,75 dl råsocker
100 g smör eller mjölkfritt margarin eller 1 dl neutral olja
2 st ägg
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk lakritspulver

Gör så här
Vispa socker och smör pösigt och vitt. Blanda i resterande ingredienser och rör till trög konsistens. Skeda upp i stora muffinsformar. Grädda 8-10 minuter.

Ta ut och låt dem svalna lite.

Tips! Muffinsen blir extra goda med lite vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar