onsdag 13 november 2013

Miljövänliga julklappstips till barnen

Hur mycket vi än lever hållbart och sparsamt under året, spårar det lätt ur till jul. Julklappar i mängder och billigt ska det vara så att vi kan köpa mer. Jag tänker försöka tänka om i år och köpa hållbara och bra julklappar som inte ger mig ont i magen.

De här fantastiska ficklamporna från Ekokul kommer definitivt att hamna i mina barns paket. Batterierna drivs med handkraft så man pumpar själv upp lampan. Här hemma leker vi mycket mörkerlekar och vi pratar väldigt mycket om vad olika saker "går på", så det känns helt rätt. Det här pusslet från ABC-leksaker är helt perfekt till min 4,5-åring. En världskarta där varje pusselbit är ett land!

Badanka i naturgummi hos Ekoleko uppskattas nog av 1,5-åringen, den kan man bita på! Med en giftfri anka slipper du att gifter läcker ut i badvattnet. 
Hos Ekoleko finns också den här fina ABC-boxen, som jag funderar på att köpa till Melker. Perfekt bär man vill lära sig skriva. 
Noa gillar dockor men de har oftast ansikten i mjukplast. Mjukplast läcker mer gifter än hårdplast så skippa plastdockor och köp en tygdocka istället. Den här fina kommer från Rekolek  som också har fantastiska smådockor i trä. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar