Mjölkfri tårta - bästa receptet
Den perfekta mjölkfria tårtan
Eftersom Noa inte tål mjölk har jag sedan hans ett-årsdag experimenterat med att göra tårtor som är mjölkfria. Till Fars-dag lyckades jag äntligen komponera en tårta som är så god att hela familjen älskade den och den är mjölkfri!
Mjölkfri marsipantårta
Du behöver:1 tårtbotten - jag använder Bakglädjes tre-glas-metod när jag gör tårtbottnar.
1 marsipanlock - kavla själv eller köp ett färdigt
Dekorationer - de här chokladrosorna med löv i sugarpaste är vår favorit när vi inte orkar göra egna.
Fyllning 1
3 mosade bananer
1 krm vaniljpulver
Fyllning 2
Mosade frysta ekologiska jordgubbar, eller skivade färska
Chokladkräm
0,75 dl havregrädde, imat eller liknande
5 msk potatismjöl
5 msk kakaopulver
0,75 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda potatismjöl, kakaopulver, råsocker och vaniljpulver i en kastrull. Häll på grädden och koka upp försiktigt medan du vispar. Låt koka 2-3 minuter. Låt krämen stå och kallna 3-4 timmar. Krämen blir supergod och kan även användas som mjölkfri chokladpudding.
Fyll tårtan och lägg chokladkrämen utanpå (där du skulle ha lagt grädden). Lägg på lock och dekorationer.
Kommentarer
Skicka en kommentar