tisdag 28 januari 2014

Äppelcidervinäger mot mjäll


Oskar har alltid haft mjäll och jag är extremt allergisk mot parfym. Det är en dålig kombination då det är nästan omöjligt att hitta mjällschampo utan parfym. Tro mig, vi har letat. Det enda som funkat någorlunda är Lush schampokaka med tjära och det har han använt i snart 15 år. För att schampokakan ska hålla mjället borta måste man tvätta håret exakt samma tid varje dag och ha väldigt kort hår. Då fungerar det så länge man inte blir stressad, sjuk eller sover dåligt. Ni hör ju, det är helt ohållbart som heltidsarbetande småbarnsförälder.

Så läste jag att man skulle skölja håret i äppelcidervinäger för att slippa mjällplågan. Oskar var mycket skeptisk men prövade ändå och tro det eller ej, men det fungerar! Ingen mera mjäll även om man är stressad, hur bra är inte det!

Äppelcidervinäger är ett sånt där mirakelmedel som precis som såpa kan användas till mycket mer än man tror. Vi använder äppelcidervinäger till:

  • Rengöring - gör kakel, speglar och toalettstolar skinande rena
  • Ta bort lukt - spreja lite äppelcidervinäger på golvet när du torkar kiss eller häll i lite i vattnet när du kokar trasor. 
  • Förkylningsmedicin - Drick en dryck av varmt vatten med 1 tsk äppelcidervinäger och 1 tsk honung eller spreja lite äppelcidervinäger på en trasa och lägg på kudden om du hostar på natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar