lördag 18 januari 2014

Bästa Android-apparna till 2-åring

Vi köpte en Androidplatta i höstas och även om jag använder den mycket är det nog främst barnen som spelar. Idag tänkte jag tipsa om de appar Noa, snart 2 år, tycker bäst om. 

5. Finger Fun
Öva fingerfärdighet och få en bild på ett djur. Pappas appar säger att detta är en app för 4-6-åringar men här hemma är det 2-åringen som älskar spelet. Det har verkligen utvecklat hans fingerfärdighet och har fina bilder men en stor nackdel är att man måste ställa in svenska, vilket han inte kan göra och därför spelar han ofta på engelska. 4 av 5. Pris: Gratis.



4. Lego Duplo Trains
I detta trevliga Duplo-spel bygger man ett tåg med vagnar, lastar tåget och åker på spåret. Väldigt enkelt spel men lite klurigheter är det lägst vägen. Från början kom Noa alltid och och behövde hjälp när det skulle byggas en bro eller läggas spår, men nu klarar han det själv. 4 av 5. Pris: Gratis.



3. Robotverkstan
Ett enkelt pusselspel där du bygger ihop en robot av delar. Jag förstår inte alls charmen och lägger ett stort minus för den hemska musiken men Noa kan sitta hur länge som helst och bygga samma robot. Det är så roligt! 5 av 5. Pris: Gratis.



2. Dr Panda's dagis
Den här Dr Panda föll inte snart 5-åringen i smaken men för en 2-åring är det toppen. Han spelar den ofta när han kommer hem från förskolan. I Dr Panda's dagis tar du emot barnen när de kommer, flyttar runt dem till olika leksaker, fixar mat och lägger barnen för en godnatt stund. 5 av 5 möjliga. Pris: 13 kr.




1. Radioapan
Noas favorit heter Radioapan och kommer från Sveriges radio. Här kan du spela kurragömma, göra och äta tårta, göra dekorationer och sätta ihop en radio. 5 av 5 möjliga. Pris: Gratis.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar