onsdag 29 januari 2014

Hur ofta fick ni hamburgare i skolbespisningen?

Jag har så svårt att förstå det här med hatet mot köttfri skolmat. Det har väl alltid serverats vegetarisk mat i skolan? Pannkakor, tomatsoppa, broccolisoppa, pasta med tomatsås, gröt. För att inte tala om att kötträtterna som knappt innehöll något kött. Hamburgarna, som är så populära att servera för att protestera mot vegetarisk mat, var däremot rätt ovanliga. Vet inte om vi fick det mer än en gång per år.

När Muf körde samma kampanj som LRF nu planerar, sa man att det handlade om valfrihet. Om allas rätt att välja om man ska äta kött eller inte. Det får mig att undra vilka skolor de gick på. Inte sjutton fick vi välja lunch på skolan. Serverades det köttbullar åt man köttbullar, serverades det klistergröt (grahamsgröt) åt man klistergröt. Serverades det leverbiff åt man potatisen.

Det visar en enorm okunskap och jippo-faktorn är ovärdig LRF. För de har ju rätt i en sak, när skolor serverar kött borde de servera svenskt kött av bra kvalitet. Det är våra barn värda. Det LRF missar är att ett enkelt sätt att ha råd med det är fler vegetariska dagar, inte färre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar