lördag 19 juli 2014

Fisketävling


Idag var det fisketävling i vår lilla by och Melker ställde så klart upp. I barnklassen fick man meta i en liten bäck som var full med små abborrar. Melker har metat två gånger tidigare men aldrig fått någon fisk. Jublet han gav ifrån sig när han faktiskt drog upp en var tydligen obetalbart! Själv satt jag på en bänk och hälsade på grannar som alla välkomnade oss till byn. 


Väl hemma rensade vi de små abborrarna och det visade sig att mina händer kom ihåg hur man gör. Har väl inte rensat en fisk sen jag gick i högstadiet, skulle jag tro. Filea kunde händerna också. Det räckte inte riktig till middag men vi fick känna hur fiskelycka smakar i alla fall. Nästa lördag har Melker bestämt att vi ska gå och fiska i bäcken igen. 

2 kommentarer:

  1. Roligt att ni har blivit så väl mottagna. När vi flyttade från storstaden till den lilla byn tyckte nog grannarna att vi var spännande också. Vi tyckte bylivet var väldigt "exotiskt" men nu är vi som alla andra o nya har flyttat in efter oss.... spännande, haha. Väldigt fina bilder o lärorikt för en som jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det lite exotiskt med bylivet för en inbiten storstadsbo som jag. Men jag anpassar mig nog snabbt jag också.

      Radera