torsdag 25 september 2014

Baka för barn


Vi lånade Baka: Steg för steg av Anna-Karin Nyberg och Clara Lidström på biblioteket och Melker satta så klart igång att baka på en gång. Han har fått vara med mig och baka sen han var 1,5 år men den här boken var något helt nytt. Den sa till att föräldrar ska hålla sig borta så mycket som möjligt och låta barnen vara chef. 

- Föräldrar ska helst gå till ett annat rum, läste jag för Melker. 
- Varför då? frågade Melker.
- Ja, för att föräldrar har så svårt för att inte vara chef, antar jag.

Och svårt var det. Melker fick säga till mig flera gånger att jag bara var på plats för att läsa, inte säga vad han ska göra. Det var väldigt häftigt att ge honom så mycket frihet och gav mig en ordentlig tankeställare. Jag som tror att jag ger mina barn så mycket frihet, begränsar dem nog mer än jag tror. 

Boken var fantastisk och Melker har hunnit med 3 recept redan. De fina illustrationerna gör att även min 5-åring som inte kan läsa än, kan lista ut en hel del på egen hand. På lördag måste vi lämna tillbaka den så nu måste vi köpa den, har Melker bestämt. 


Å. Storebror har bakat chokladbollar.


Här ska ätas!


Du får bara ta en!

1 kommentar:

  1. Hej! Åh vad jag blir glad när jag hittar ditt inlägg och bilderna av dina bakande barn. Tack och trevlig kväll hälsar Annakarin.

    SvaraRadera