måndag 29 september 2014

Vaniljdoftande äppelmos


Vi plockade två kassar äpplen den här helgen, så denna vecka kommer jag koka äppelmos av 2 kg äpplen och torka ½ kg - varje dag. Det är roligt att samla till skafferiet och tänka på kalla vinterkvällar när jag får njuta av äppelmos. Samtidigt börjar jag känna att det snart kommer äpplen ur öronen på mig. Det är dessutom ganska mycket kvar på trädet så nästa helg kör vi samma lika. Nåja, detta äppelmos blev fantastiskt gott.

Vaniljdoftande äppelmos

1 l vatten
2 kg äpplen
1 krm vaniljpulver
3 dl socker

Skala äpplena och skär bort kärnhus och dåliga delar. Lägg i kallt vatten så att de inte blir bruna. Koka upp vatten och äpplen och koka tills allt blivit ett mos, ca 10-15 minuter beroende på äppelsort. Rör i sockret. Låt svalna och häll på i frysburkar eller plastpåsar. Förvara fryst. I kylskåp håller sig moset 1-2 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar