lördag 30 maj 2015

Paneer med nässelsås


Nässlor goes indian!

Det är ont om saker att skörda än så länge i mitt land. Det blir lite kryddörter och babysallad till hamburgarna igår men annars är det ont om grönsaker. Som tur är finns det gott om nässlor och vi experimenterar mycket med vad som är gott att göra av denna delikatess. I helgen blev det indiskt och de späda nässlorna passade perfekt till ingefära och koriander. 

Paneer i nässelsås 

2 port

1 l nässlor
1 färsk lök
1-2 klyftor vitlök
1 msk färskriven ingefära
1 dl grädde eller crème fraiche
½ dl hackad koriander
neutral olja

Gör så här

Rensa nässlorna. Lägg i kokande vatten och låt koka ca 5 minuter. Häll av och spara kokvattnet. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök på medelvärme tills löken är genomskinlig. Tillsätt ingefära och stek ytterligare en stund. Häll på nässelvattnet och låt koka på svag värme ca 10 min. Lägg i nässlorna och grädden och låt koka upp. Blanda i koriandern. 

Skiva och stek paneer, lägg i såsen.

Servera med Naan, ris och raita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar