fredag 18 september 2015

Mjölkfria chokladkakor på pepparkaksvisIdag ville Noa verkligen baka pepparkakor så jag googlade "kakor att baka när barnet vill baka pepparkakor" och fick upp en trevlig tråd på familjeliv med tips. Vi valde att utgå från en chokladkaka men ändrade lite för att passa hur vi brukar baka. Dessutom dekorerade vi med lite färgat socker för det tyckte Noa var fint.


Resultatet fick storebror att utbrista "Åh, har ni bakat pepparkakor" när han kom hem från skolan. Här kommer receptet på chokladkakor ni kan baka när barnen vill göra pepparkakor men du tycker att det är alldeles för långt till jul:

Mjölkfria chokladkakor på pepparkaksvis

85 g mjölkfritt margarin (använder du smör, ta 100 g)
2 msk farinsocker
2 msk råsocker
2 msk vanligt socker
1 krm vaniljpulver
1,5 msk kakao
2,5 dl mjöl
1 äggula

Garnering: Uppvispad äggvita och färgat socker

Gör så här:
Rör socker, vaniljpulver och margarin fluffigt med elvisp. Blanda i mjöl, kakao och äggula så att du får ihop en bra deg. Låt vila i kylen betydligt längre än de 30 minuter min treåring orkade vänta så blir degen lättare att hantera. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut och tryck ut kakor, precis som när man bakar pepparkakor. Pensla med äggvita och strö över färgat socker så att kakorna glittrar. Grädda ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar