Så här gör du äppelsaft med kanel i saftmaja.
Äppelsaft i saftmaja
3 kg äpplen
2 kanelstänger
7,5 dl socker.
1. Börja med att skölja äpplena. Skär bort maskangrepp och bruna fläckar. Sedan delar du bara äpplena i 4-6 delar beroende på hur stora äpplena är och lägg i saftmajan. Jag brukar använda de små äpplena till saft. Du behöver inte ta bort skrutt eller skala.
2. Tillsätt 2 kanelstänger och 7,5 dl socker.
3. Sätt på locket och koka upp saftmajan. Sänk temperaturen lite och låt koka en timme.
4. Häll upp på steriliserade burkar och dra åt ordentligt.
Klart!
Hur länge saften håller beror lite på hur noga man har varit med steriliseringen. Mina håller mer än ett år i matkällaren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar