lördag 21 november 2015

Nudelsoppa utan räkor


Det är höst/vinter, kallt och mörkt. Med andra ord perfekt väder för soppa. Den här nudelsoppan får smak av räkor tack vare buljongen men har inga räkor i sig. Ett smart sparknep! Jag sparar alltid skalen när vi äter räkor och kokar en god räkbuljong som jag fryser in. Om du inte har någon egen räkbuljong kan du använda någon typ av skaldjursbuljong.

Nudelsoppa utan räkor

4 port

1 pkt risnudlar
1 liten lök
4 cm purjolök
2 msk riven ingefära
1 liten chili
3 finhackade rotfrukter (morot, palsternacka, rotpersilja, kålrot eller vad du har hemma)
6 dl hemkokt räkbuljong eller 1 skaldjursbuljongtärning + vatten
2 l vatten
4 msk hackad dill
1 citron
salt

Gör så här

Lägg nudlarna i kallt vatten ca 20 minuter. Koka upp vatten och buljong. Lägg i hackad lök, vitlök, ingefära och grönsaker. Låt koka till grönsakerna är mjuka. Pressa i citron och lägg i dill samt nudlar. Koka tills nudlarna är mjuka, ca 1 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar