lördag 23 januari 2016

Leka ute i kylan


På barnens dagis i Stockholm var de inte ute med de mindre barnen när det var kallare än -7 grader. Det störde Melker oerhört mycket för han älskar att vara ute. Han blev surig och tappade initiativförmågan. De äldsta barnen fick vara ute en stund, ibland, om det inte var kallare än -10. Tänk så kallt. Barnen kan frysa.

På förskolan där Noa går idag klär fröknarna glatt på alla barnen och går ut en stund även om det är -23. De får ju ha gott om kläder och är bara ute max en halvtimme men barnen får ändå luft.
- Man får ju hålla koll, säger fröknarna. När de blir för röda om kinderna, då går vi in.
Jag beundrar så dessa fröknar som tror så mycket på värdet av utevistelse, att de klär på 20 ungar hur mycket som helst, för att vara ute en halvtimme.

Jag är också väldigt nöjd, för jag tror att man mår bättre om man är ute varje dag. Får lite ljus och frisk luft i lungorna. Noa håller inte riktigt med mig och när det är dåligt väder är det väldigt svårt att få med honom ut. Idag var det inga problem för termometern visade bara -8 och vi var ute nästan en timme. Sparkade en tur, lekte i snöhögar och planerade trädgården. Hur roligt som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar