måndag 25 januari 2016

Så härligt med idéer


Visst är det underbart när barnen vill saker och har idéer? Då behöver inte vi föräldrar komma med förslag på aktiviteter hela tiden. Noa är inne i en sån härlig projektsprutarfas och resten av familjen är så lyckliga över det, att vi anstränger oss ordentligt för att genomföra hans idéer. Det kan vara allt från en önskan om blåbärsjuice, som lätt fixas genom att mixa blåbär och äppeljuice, till storskaliga legobyggen. 


Han fick ett lego Batman i julklapp som var anpassat för barn i hans ålder och han kunde bygga själv. Det var coolt men inte tillräckligt coolt. Därför undrade han om inte pappa och storebror kunde bygga en större Batmobil. Klart de kunde. De kunde också bygga en större Bat-cave när han önskade det. 


När superhjältar saknar mantlar kan jag göra i filt och när han önskar att han hade en lagskattkista (som i Jake och Piraterna) kläcker Melker genast en idé om en trälåda med guldpengar av guldpapper. Enkla och roliga projekt som ger hela familjen en massa glädje utan att det kostar någonting. Noa är glad och tillfreds och har fått den där inställningen som Melker också har: Allt är möjligt! Något som är väldigt bra att ha med sig ut i livet sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar