fredag 11 mars 2016

Sällskap vid frukostbordet


I morse när vi satt och åt frukost, satt en liten ekorre utanför vårt fönster och mumsade i sig det de slarviga fåglarna missat att äta. Helt ostörd av att vi stirrade på honom genom fönstret letade han metodiskt igenom resterna efter frön.

Noa tyckte att det var helt fantastiskt och utbrast: Nu måste jag gå och väcka Melker! Inte kunde storebror missa denna härliga show. Storebror var faktiskt nöjd över att bli väckt och var lika fascinerad av gästen som lillebror. Han studerade noggrant päls, färg och storlek och jämförde med tidigare bilder han sett på ekorrar. När han blir stor ska han bli naturforskare och uppfinnare, så alla sådana här möten är såklart mycket uppskattade.

Jag älskar att leva med naturen så nära inpå. Studerar vilka fåglar som hänger vid fågelbordet, höra läten och se spår. I år har vårt fågelbord haft fler besökare än de blåmesar som hängde där förra året. Hackspettar, nötskrikor, nötväcka, gråsparv, grönfink och domherre ses med jämna mellanrum. Kanske går ryktet på byn att jag serverar god mat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar