tisdag 26 april 2016

Diskmedel och maskindiskmedel du gör själv - en uppföljning


För någon månad sedan skrev jag om att vi bytt till hemgjort diskmedel och maskindiskmedel. Idag tänkte jag berätta lite om hur det går. Först diskmedlet gjort av galltvål. Det märktes inte från början men efter ett tag började en beläggning byggas upp på allt. Det blev som kvar tvål på bunkar, pannor och annat som vi handdiskar. Trots att vi sköljde och sköljde gick det inte att få bort. Vi har därför bytt tillbaka till vanligt diskmedel. Om någon har tips på andra, mer naturliga diskmedel får ni gärna säga till.

Så maskindiskmedel. Även här började problemen komma efter ett tag. Alla glas blev väldigt immiga. Sådär som när vi bodde i Arboga som har väldigt kalkhaltigt vatten och alltid var behövde sköljmedel för att få rena glas. Så jag googlade lite och hittade ett nytt recept på maskindiskmedel som jag tycker funkar bättre.

Gör eget maskindiskmedel

Droppa 3 droppar diskmedel i botten på diskmedelsfacket. Fyll på med ungefär 1 msk bikarbonat. Lägg sedan i ½-1 msk salt. Kör maskinen som vanligt. Om du fortfarande har problem med immiga glas, kan du hälla äppelcidervinäger i spolfacket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar