Oskars bästa morotsbröd
Det här brödet efterfrågas ofta av barnen när Oskar bakar bröd. Det är ett fantastiskt morotsbröd och helt mjölkfritt. Så gott med en långlagrad ostskiva på.
Oskars bästa morotsbröd
25 g jäst
3 dl havremjölk (gör din egen, recept här)
1 dl havreyoghurt (gör din egen, recept här)
0,5 dl havregryn
100 g riven morot
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Gör så här
Värm havremjölk och havreyoghurt till 37 grader. Lös jästen i mjölkblandningen. Lägg i havregryn och låt svälla 5 min. Lägg i den rivna moroten. Kör i degblandaren och tillsätt mjölet, lite i taget. Kör tills degen är smidig. Jäs ungefär 1 timme. I vårt lite kalla kök vintertid brukar det ta 1 h 15 min. Baka ut i liten långpanna som klätts med bakplåtspapper. Dela i rutor. Jäs övertäckt i 30 min. Pensla med vatten och flingsalt. Grädda i 225 grader ca 25 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar