torsdag 16 juni 2016

DIY - Kaninhage av studsmatta


När kaninen flyttade in hos oss behövde han såklart en hage att hoppa runt i på gården. Så att vi kan släppa ut honom utan att behöva oroa oss för att han rymmer eller att grannes hund misstar honom för ett jaktbyte. Vi hade en gammal, liten studsmatta stående som ingen ville hoppa på längre eftersom vi har en stor, så vi använde den som stomme. 

Vi tog bara bort själva studsmattan, vände allt upp och ner och satte galler. Vi köpte ett enkelt villastaket som surrades fast med najtråd i studsmatteställningen. Eftersom stängslet hade lite för stora hål för en kaninunge, satte vi också fast ett nät med mindre rutor längst ner. 


Den stora fördelen med hagen är att den är flyttbar. Harry äter som en häst och efter några dagar behöver man flytta honom så att han får färskt bete. På bilden ovan har jag nyss flyttat bort en hage som stått på samma ställe i tre dagar ungefär. Man ser tydligt cirkelformen i gräset. Harry är ute mest hela dagarna om det är bra väder, hoppar runt och verkar ganska lycklig. Särskilt när man flyttar hagen och han får nytt, högt gräs att hoppa i. 

Det här behöver du för att göra din egen hage

En studsmattestomme
Nät
Najtråd
Avbitartång


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar