Första veckan tillbaka på jobbet, skolan och förskola har varit lite tung för familjen w och vi behövde något uppiggande denna torsdag, för att klara ytterligare en dag innan vi får helg. Så jag lagade Banan- och chokladpannkakor till middag. Det är en uppdatering av Oskars Chokladpannkakor de lux och de blev så goda. Fungerade precis som jag hade hoppats och alla blev på lite bättre humör. Bananpannkakor kan ofta bli väldigt platta och lite tunga men mannagrynen gör att dessa pannkakor är riktigt fluffiga.
Banan- och chokladpannkakor
4 port100 g choklad
2 msk honung
2 dl havregrädde
2 bananer
2 ägg
2 dl havremjölk.
1 dl olja
4 dl vetemjöl
4 dl mannagryn
1 msk bakpulver
2 krm kanel
2 nypor salt
Gör så här
Bryt upp chokladen och lägg i havregrädden, tillsätt honung. Värm i mikro tills chokladen är smält och rör tills du får en jämn smet.Mosa bananerna ordentligt. Vispa ihop dem med äggen. Blanda i olja, havremjölk och chokladsmeten.
Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver, kanel och salt i en egen skål. Vänd ned mjölblandningen i smeten. Vispa eller rör inte, bara vänd försiktigt tills allt är jämnt fördelat. Låt stå och svälla i ca 30 minuter. Grädda i plättlagg utan mattfett.
Tips! Servera med granskottssirap, eller någon annan sirap och frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar