tisdag 23 augusti 2016

Hallonsaft med vanilj



Idag ville Noa ut i snåren och hitta hallon till både sylt och saft. Det gjorde vi inte. De allra flesta hallon var övermogna eller ruttna men i en hörna hittade vi några fina bär som precis räckte till lite saft. Hallonsaft smakar verkligen sommar, så dessa små flaskor kommer sparas till tillfällen när man behöver påminnas om värme, skörd och sol. Tänk att dricka ett glas hallonsaft en gråmulen novemberdag.

Hallonsaft med vanilj

1 l hallon
2 dl vatten
250 g socker
1 krm vanilpulver

Gör så här

Rensa hallonen och lägg i en kastrull med vatten. Krossa hallonen genom att vispa runt med en ballongvisp i kastrullen. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter. Sila genom silduk och se till att pressa ut all vätska. Häll vätskan i en kastrull med 250 g socker och 1 krm vaniljpulver. Koka upp saften så att sockret löser sig. 

Nu är saften klar. Häll upp på steriliserade burkar och dra åt locket ordentligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar