måndag 5 september 2016

Bästa squashsorten och bra squash receptI år är första året som jag fått en bra zucchiniskörd här på gården. De två tidigare åren har nästan alla frukter ruttnat bort för att det varit för kallt och pollineringen varit så dåligt. I år har humlorna surrat hela sommaren, zucchiniplantorna växt till monster och squashen kunnat skördas på löpande band.


Genovese och andra sorters squash

Den sort som gett absolut mest och smakat bäst är genovese. Vilken underbar squash. Den smakar fantastiskt både som liten delikatess och bortglömda bjässar. Den passar till det mesta, kanske inte till fylld zucchini för den växer sig ganska krokig. Smaken är mild och inte alls så besk som den man köper i butiken kan vara. 


Jag har också haft en planta musselsquash men den får bara hanblommor i år. Två plantor baby round har fått plats i mitt land men det får de inte nästa år. Pytteliten skörd och de flesta ser ut som ovan, vilket gör att halva frukten måste skäras bort. Dessutom smakar den mindre en genovese. Som tur är har de tre plantorna genovese gett så pass mycket squash att vi har haft så att det räcker och blir över ändå.

Recept med squash

Squash är en fantastisk grönsak som med sin milda smak har en förmåga att passa in lite överallt. Det här är några av de recept vi använder squash i:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar