Det här receptet kom till när jag misslyckades med att koka äppelsirap för två år sedan. Saften är väldigt god varm och passar också som glögg om man blandar den ganska starkt. Det är vår favorit i termosen när vi hänger i pulkabacken eller åker skidor. Här kommer receptet:
Kryddig äppelsaft
ca 3 kg äpplen1,3 liter vatten
2 kanelstänger
1 bit krossad ingefära
3-10 nejlikor
6 dl socker
Gör så här
Dela äpplena vi bitar med skal och kärnhus. Lägg i stor gryta med vatten, kanel, ingefära och nejlikor. Koka upp och koka sedan på medelvärme tills äpplena blivit till mos. Sila saften genom silduk och häll upp i en ny kastrull. Tillsätt sockret och koka upp. Häll upp på varma, steriliserade flaskor eller burkar.Tips! Om du har en passervagga eller ett bra tillbehör till hushållsassistenten kan du göra äppelmos av det som blir över efter silning. Bara att koka upp igen med lite socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar