tisdag 20 september 2016

Mjölkfria morotsplättar med äppelriv


Än lever vi med nyskördade grönsaker varje dag, vilket är fantastiskt. Att fundera ut hur man ska använda detta överflöd är ett mycket trevligt problem. Idag blev det Morotsplättar med äppelriv, en riktig favorit för alla utom Noa som inte tycker om plättar. Om du inte har dinkel hemma, kan du pröva med 2 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl istället.

Mjölkfria morotsplättar med äppelriv

3 ägg
4+4 dl havremjölk
1 dl vetemjöl
2 dl dinkel
1 dl fullkornsdinkel
en nypa salt
2 stora, rivna morötter
olja eller mjölkfritt margarin till stekning

Äppelriv

6 små äpplen från det egna trädet eller 3 stora äpplen från affären
1 msk råsocker
½-1 tsk kanel

Gör så här

Vispa ägg och halva mängden mjölk. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa. Lägg i de rivna morötterna och vispa igen. Stek i plättlagg med lite olja eller mjölkfritt margarin. Skala och riv äpplena. Blanda med råsocker och kanel. 


Fler recept på plättar





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar