måndag 31 oktober 2016

Första snön och läsbingo


Vi är lediga hela veckan jag och barnen och då passade det ju bra att den första snön föll idag. Noa har verkligen väntat.
- Jag ser att den smutsiga hösten täcks av fint vitt, sa han sådär filosofiskt som mina barn gärna uttrycker sig.
Sedan blev det på med overaller och ut för att leka i snöfallet. Första året vi bodde här hade de dragit fram pulkan och börjat leka men nu har stockholmsbarnen blivit norrlänningar och tycker inte att det räknas som snö så länge man kan se gräset.


Istället plockar de isblock ur dammen varje dag och leker att det är diamanter som måste slipas eller coola kaststjärnor eller något helt annat. 


Att regeringen ändrade höstlovet till läslov gjorde Melker galen. 
- Men. Jag läser ju hela tiden. Kan man inte få ha loven ifred?
Så fick han hem en lapp från biblioteket. Olika tokiga sätt att läsa i tio minuter och om man lyckas få bingo kan man vinna priser. Han läste i bilen i lördags när vi åkte till stan och idag läste han under täcket med en ficklampa, på en stol och med en konstig röst. Efter 30 minuters läsning kom han sedan glatt ner och ropade:
- Bingo!

Inte väcker man läsglädjen med dekret från statsmakten. Lek, kul och lite tävling, så får man barn att läsa mer. Regeringen: 0 poäng - Biblioteket i Burträsk: 1 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar