lördag 1 oktober 2016

Skörda rödbetor och köpa plantor


Vi var på skördemarknad i Burträsk idag och konstaterade att vi inte behövde köpa något. Alla grönsaker som såldes har vi faktiskt lyckats dra upp själva. En väldigt skön känsla. Visst kommer vi behöva köpa grönsaker framåt vintern, men just nu har vi allt vi behöver. Några ägg, honung och två plantor fick vi ändå med oss. Den mörkbladiga kärleksörten var för fin för att lämna kvar och den passade ju så bra med den ljusa berberisen. Så gick det med att jag inte skulle köpa några växter i höst. Rabatten blev fin i alla fall. 


Eftersom det ska bli kallare nu, är det dags att få upp det sista ur landen. Idag drog vi upp rödbetorna som blev pyttesmå, precis som förra året. Om någon vet varför det blir så får ni gärna komma med tips. Polkabetorna blev lite större men inte mycket. Några burkar inlagd rödbeta blir det i alla fall, det är ju något. 


Så tog vi en promenad/kicktur för att titta på en tall. Vi skulle plantera en koreatall som ekorren planterat i skogsträdgården på en annan plats och behövde veta hur stor den blir. En granne som bor ganska nära har en fullvuxen tall. "Ska ni bara stå här och stirra på en tall?" undrade Melker som ville på en längre tur. Jag har fortfarande ingen ork, så vi vände hemåt igen. 


Så här liten är den idag men förhoppningsvis blir den massiv om några år. Vi ägnade mycket tid åt att hitta en plats där tallen inte skulle skymma sikten när vi ska backa ut från uppfarten men när vi kom in i köket insåg vi att vi placerat den mitt i vår siktlinje till sjön. Så irriterande! Vi får flytta den imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar