måndag 10 april 2017

Att resa utan att resa


Ibland kan det vara svårt att vara förälder och leva miljösmart samtidigt. Barnen vill uppleva allt som alla andra får uppleva och i en tid när resor till jordens alla hörn har blivit vardag för många, kan det vara svårt att själv hålla resandet på en rimlig nivå. Som förälder vill man ju dessutom att barnen ska få så många upplevelser som möjligt.

Så vi testar en annan variant. Vi lagar mat från världens alla hörn. Barnen hör talas om ett land, har en klasskompis som bor någonstans eller så pekar vi bara lite random på kartan. Vi får testa en massa spännande mat, prata lite om landet och ibland få en ny favoritmaträtt. Som de här underbara köttfärspirogerna med recept på Zeinas kitchen som alla älskade, eller den underbara kycklinggrytan från Eritrea som jag älskade. Det är inte sol och bad och lediga dagar men i alla fall nya upplevelser för oss och för våra barn.

Det enda som är lite svårt, är att vi har så matkinkiga barn. Särskilt den äldsta. Han älskar att prova nytt men gillar det sällan. Helt ärligt får jag ibland vrida och vända mig ut och in för att hitta recept som är från landet men ändå kan uppskattas av mina barn. När det lyckas blir det en väldigt spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar