söndag 17 mars 2013

Krabbelurer


Innan vi fick barn var vi de okrönta kungarna av helgfrukost.Varje lördag blev det amerikanska pannkakor, äggröra, scones eller något annat fantastiskt. Tillsammans meden stor kopp kaffe latte och någon lyxig juice var det ofta bästa stunden på hela veckan. När vi fick barn började vi gå upp 6 även på helgen och den där lyxiga frukosten blev mer sällsynt. Men det händer. I morse gjorde Oskar Krabbelurer till hela familjen och det var väldigt gott.

Krabbelurer är en blandning mellan pannkaka och sockerkaka. Utgångspunkten var ett recept på recept.nu, med tillägg av dinkel och farinsocker. Till serverade vi flytande honung och turkisk yoghurt. Nästa gång ska vi se till att ha bär hemma för det kommer bli fantastiskt tror jag.

Krabbelurer

4 port

2 ägg
0,5 dl socker
0,5 dl farin- eller råsocker
1,5 dl mjölk (vi använde havremjölk)
3 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
smör eller margarin att steka i

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torrvarorna. Blanda mjölk och de torra ingredienserna försiktigt med äggsmeten. Stek i plättjärn.

1 kommentar:

  1. Åh vad det låter gott! Tror inte minst Isak hade älskat den frukosten. Vi har också konstaterat att helgfrukostar inte är vad de var... man är helt enkelt inte så pigg på att laga äggröra kl 6 på morgonen =)

    SvaraRadera