tisdag 3 december 2013

Miljöskola för nybörjare

Det är lätt att hamna i kluster på internet och tro att alla kan, vet och agerar precis likadant som en själv. Det händer ofta att jag blir förvånad över att alla inte stickar eller att människor jag möter inte vet vad som händer med klimatet. Jag tror nästan att alla plastbantar och gör sin egen hudkräm.

Men så är det ju inte. Därför erbjuder jag idag 3 praktiska tips för dig om är helt clueless om miljöarbete men ändå vill börja göra något. Kanske har du insett att jorden inte bara är till för dig utan även dina barn och barnbarn och det börjar göra lite ont i magen? Var börjar man?

Steg 1: Rösta inte på M eller SD i nästa val

Nästa år är valår och då har du som medborgare en stor möjlighet att göra skillnad. Rösta på ett parti som tar miljöfrågor på allvar. Men vilka gör det då? Nästan alla. Så länge du inte röstar på M eller SD kommer klimat- och miljöpolitiken vara bättre än nu. Vill du av någon underlig anledning ha kvar alliansen, se då till att ett annat parti än m blir dominerande.

Steg 2: Byt till eko!

Konventionellt jordbruk är inte hållbart och vem vill äta en massa gifter. Byt till eko! 

Info från naturskyddsföreningen

Ekologiskt är inte perfekt. Det finns fortfarande mycket att göra men genom att välja ett mer miljövänligt alternativ går vi framåt.

Steg 3: Köp en ny cykel!

Diskussioner om att minska bilåkandet spårar oftast ut. Här blir folk galna på båda sidor. Tänk istället vilken underbar klimatgärning du gör varje gång du tar cykeln. Varje gång du låter bilen stå, gör du något bra. Med en bra cykel kommer du cykla oftare. Den modiga införskaffar en cykelkärra också och cyklar till affären. Motion får du på köpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar