Jag köper alltid massor med lax kring högtider när det är billigt och förvarar sedan i frysen. Ofta kan man köpa två sidor för 79-99 kr kilot. Annan tid kostar det 159 kr kilot, så det är bra att passa på. Två laxsidor räcker oftast till 6 middagar här hemma. Vi gör ofta Snabbrimmad, halstrad lax och laxspett, eftersom Melker inte gillar klassisk lax i ugn. Favoriten är nog ändå laxburgare. Tillsammans med klyftpotatis av egen potatis, egen sallad och en stor skiva av hemodlad bifftomat så blir den här rätten perfekt till fredagsmiddagen.
Laxburgare med chilimajonnäs
4 port400-500 g lax
1 ägg
1 msk potatismjöl
ingefära
salt
peppar
olja till stekning
Chilimajonnäs
2 dl majonnäs (jag gör majonnäs efter Från Skog till bords recept. Tar bara någon minut och smaken är så mycket bättre än den köpta.)
chili efter smak, exempelvis chilisås, chilipulver
salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar