tisdag 27 september 2016

Laxburgare med chilimajonnäs


Jag köper alltid massor med lax kring högtider när det är billigt och förvarar sedan i frysen. Ofta kan man köpa två sidor för 79-99 kr kilot. Annan tid kostar det 159 kr kilot, så det är bra att passa på. Två laxsidor räcker oftast till 6 middagar här hemma. Vi gör ofta Snabbrimmad, halstrad lax och laxspett, eftersom Melker inte gillar klassisk lax i ugn. Favoriten är nog ändå laxburgare. Tillsammans med klyftpotatis av egen potatis, egen sallad och en stor skiva av hemodlad bifftomat så blir den här rätten perfekt till fredagsmiddagen.

Laxburgare med chilimajonnäs 

4 port

400-500 g lax
1 ägg
1 msk potatismjöl
ingefära
salt
peppar
olja till stekning

Chilimajonnäs

2 dl majonnäs (jag gör majonnäs efter Från Skog till bords recept. Tar bara någon minut och smaken är så mycket bättre än den köpta.)
chili efter smak, exempelvis chilisås, chilipulver
salt

Gör så här

Skär loss laxen från skinnet, dela i små bitar och lägg i mixer eller hacka fint. Blanda laxfärsen med ägg, potatismjöl, ingefära, salt och peppar. Stek i olja. Blanda majonnäs med chili och salt. Servera med bröd, klyftpotatis och säsongens grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar