För några år sedan gjorde jag en blodapelsinmarmelad som visserligen var väldigt god men som också blev lite för söt. Så i år satsade jag på att blanda ut blodapelsinen med citron för att balansera upp sötman och det blev verkligen en succé! Här kommer receptet:
Blodapelsin- och citronmarmelad
700 gram ekologisk blodapelsin300 gram ekologisk citron
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här
2. Mixa i matberedare tills allt är som en gröt.
3. Blanda den mixade frukten med 4 dl vatten och koka upp. Sänk temperaturen och lägg på lock. Låt koka i 30 minuter.
4. Tillsätt lite socker i taget och rör runt så att sockret löser sig. Koka upp, sänk temperaturen och låt koka i ca 15 minuter. Du kan göra marmeladprovet för att se när marmeladen är klar. Då lägger man lite marmelad på en tallrik, drar med en sked en fåra i marmeladen. Om den inte rinner tillbaka är marmeladen klar.
5. Häll upp på steriliserade burkar och förslut. Sitt och njut av ljudet när burklocken ploppar.
Andra marmeladrecept
Nypon- och havtornsmarmelad
Älgörtsmarmelad
Aprikos- och limemarmelad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar