torsdag 15 januari 2015

DIY: Snörlampa


Snörlampor är fina lampor som ger bra sken och dessutom är de väldigt enkla att göra själv! Allt du behöver är tapetklister, en badboll (eller ballong, pilatesboll, hoppboll etc) och snören. Ett par diskhandskar kan också vara bra så att du inte blir så kladdig.  Rulla upp snöret och doppa det i tapetklistret. Sedan lindar du snöret över badbollen men lämnar en liten öppning längst upp där du kan föra in lampan. Linda lite kors och tvärs så får du bäst resultat. Nedan var min boll efter ett nystan snöre. 


Det här är efter två nystan: 


Se till att du lägger ordentligt med lim på slutet på snöret så att det fastnar ordentligt. Sedan lägger du bollen att torka på en plastpåse. Börja med att ha delen med hålet nedåt och vänd sedan efter en dag. Det tar 2-3 dagar innan lampan torkat helt. När den är helt torr öppnar du ventilen till bollen och släpper ut luften. Sedan är det bara att knyta fast en lampa med sladd i öppningen och hänga upp.

Jag var orolig för att snöret skulle fastna på badbollen men det var inga problem. Istället var problemet att få ut all luft ur badbollen. Den hade en väldigt trög ventil som inte ville låta luften pysa ut. Jag fick trycka lite med stora träsleven genom hålet för att få ut luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar