tisdag 12 april 2016

Våromelett med nässlor, ängssyra och potatis


Trots att snön ligger kvar på stora delar av min tomt, kan jag redan nu smyga runt och skörda. Små, små skott av sådant som annars ses som ogräs i rabatterna. Idag blev det omelett till lunch med nyskördade nässlor och ängssyra. Jag slängde i lite rester i form av klyftpotatis. Tyvärr har inte min piplök kommit upp än men det skulle passa perfekt med lite klipp av färsk bladlök i den här omeletten.

Våromelett med nässlor, ängssyra och potatis

2 port

4 ägg
en näve nyskördade nässlor
några blad ängssyra eller trädgårdssyra
1 kokt potatis
½ dl västerbottensost eller annan lagrad ost
smör
salt och peppar

Gör så här

Skölj och rensa nässlorna. Använd handskar om du inte tycker om att ha pulserande fingertoppar. Förväll nässlorna 1-2 minuter. Skölj och hacka ängssyra, nässlor och potatis. Vispa samman äggen. Värm stekpannan till medelvärmen, smält lite smör i pannan och häll i äggen. Riv lite ost över omeletten. Lägg nässlor, ängssyra och potatis på omeletten. Salta och peppra. Låt steka tills omeletten all vätska koagulerat. Servera med sallad och en macka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar